Psicologia esportiva aplicada al rendiment acadèmic, cicle de conferències als alumnes de Batxillerat de l'escola @Stucom de Barcelona

descarga
 
 

DSC_0023-Large1

4 xerrades repartides entre els dos batxillerats han format part de la formació extra acadèmica que l’escola Stucom de Barcelona ofereix als seus alumnes. Stucom una escola amb tradició esportiva, entre els seus alumnes, va considerar convenient usar la preparació mental esportiva per a la preparació mental davant del Batxillerat:

Cuidar el son, Fomentar la Inteligència emocional, la capacitat per automotivar-nos i la capacitat de concentració i confiança han estat les xerrades que els professors han escullit per als seus alumnes.

La Psicologia esportiva aplicada al rendiment acadèmic

 

DSC_0017 (Large)

Oriol Mercadé, psicòleg esportiu, va exposar als alumnes de 2n Batxillerat com fer front a totes aquelles circumstàncies que poden perjudicar la seva concentració en l’estudi i en els exàmens.
Dins el cicle de xerrades per a 2n de Batxillerat, va tocar el tema de la concentració en els estudis i, especialment en la preparació i realització dels exàmens, seguint el fil del que es fa en el món de l’esport.
L’Oriol va presentar els grans temes que va exposar, com la confiança, la concentració, l’administració del temps i l’autocontrol.
Va començar amb la reflexió de com actualment el fet de concentrar-nos és molt més complicat que en les generacions anteriors. El motiu és fàcil de comprendre. Ara estem molt estimulats per internet, els mòbils, ordinadors, xarxes socials, etc. que fan de la concentració un objectiu una mica complicat. Aquesta dispersió, va comentar, ens pot portar a l’ansietat, a l’angoixa quan ens enfrontem als estudis i a reptes importants com la Selectivitat.
Aconseguir la concentració així és difícil; molt més fàcil és arribar a la dispersió que ens desvia dels nostres objectius acadèmics. Per evitar això va parlar d’una sèrie de conceptes que ens ajudaran a concentrar-nos com tenir pensaments positius, rebutjar els pensaments negatius, ocupar-nos de les coses i no preocupar-nos-en, saber tenir “una hora” per abordar un problema i després saber continuar amb la nostra rutina, sense que el problema ens desconcentri.
En aquest ordre de coses hi ha també la rutina. Ajuda molt a concentrar-nos seguir una rutina, sempre la mateixa, per centrar el nostre cervell abans d’iniciar l’estudi i / o preparar un examen. Ens va posar com a exemple el tennista Rafa Nadal, exemple de com concentrar-se davant els seus reptes esportius. D’aquesta manera es va desenvolupar aquesta segona xerrada de com aplicar la psicologia esportiva als reptes acadèmics, per tal que els alumnes de 2n de Batxillerat afrontin la Selectivitat, una prova molt important en la seva vida acadèmica.
Ángel Morán; (article extret de la revista Stucom: )

Sense descans no hi ha millora. Xerrada del psicòleg i esportista Oriol Mercadé

DSC_0028 (Large)
Els alumnes de 2BAT, acompanyats pels professors Joan Zarzuela i Jaume Torres, van assistir a una xerrada col·loqui sobre com aconseguir un adequat rendiment en els estudis; preparar bé la selectivitat i aconseguir l’èxit al final d’aquesta etapa d’estudiant.
Oriol Mercadé Canals, psicòleg, màster en psicologia esportiva i màster en medicina del son, a més d’atleta de proves d’ultra resistència, va exposar la tesi de com aplicar al rendiment acadèmic la psicologia de l’esport.
Com a fil conductor la Motivació amb majúscula, ja que la persona motivada desenvolupa una enorme força de convicció en tot el que fa. Si la tenim, si tenim el perquè és més fàcil trobar el com, la manera de tirar endavant amb èxit. Per això va explicar com es preparen els esportistes, especialment en aquelles disciplines de més complexitat i que demanen grans esforços, tant físics com psicològics.
En aquesta línia va insistir en un dels punts fonamentals: saber descansar. “Sense descans no hi ha millora”.
Tant en els esportistes com en els estudiants davant reptes que exigeixen un gran esforç, com pot ser la Selectivitat, és bàsic saber recuperar-se, tant físicament com psicològicament.
Per això cal descansar, dormir bé.
En aquest sentit va comentar detalladament tant les conductes associades al son com les dissociades al son.
DSC_0025 (Large)Com a exemples, davant la dutxa tèbia, no mirar la TV; sopar aviat i no preocupar-se; posar-se el pijama i no discutir; llegir sí, però estudiar, no. I així un llarg etc.
 
 
 
Va ser una xerrada molt adequada en aquest començament de curs per als alumnes de 2BAT, que tenen per davant un curs molt exigent i el repte de la Selectivitat.
Àngel Morán; (article extret de la revista Stucom)
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*

    Obre el xat
    1
    Hola! Escriu la teva situació i el que necessites...