Unidad del sueño

 

 

 

Curriculum Viae Oriol Mercadé com a especialista en el Son

Formació:

·Profesor de l’assignatura “son i esport” al Master de “Medicina del seporte” de Tech School of Medicine. CEU (Universidad Cardenal Herrera)

·Profesor de l’asignatura “Son i esport” Master en psicologia de l’esport UAB-INEFC.

·10 anys de consulta privada.

·10 anys com a col·laborador a Clinica del Son Dr. Estivill, (2009-2015)

·Coordinador de la unitat del son a Quality Medical Service (2011-2013)

Els trastorns del son

[/vc_column_text]

El són a Catalunya és amateur … és l’activitat més important que l’esser humà realitza al Llarg de su vida, per què ENS passem 1/3 part de la nostra vida con los ulls tancats, però Els estudis ENS estan mostrant com gradualment anem dormint Menys i Pitjor, adeshores i amb el cervell exitat de l’esport, els pantalles dels MOBILS i amb la temperatura alta de fermen eport tan tard … i cada cop hi ha més gent que pateix de este desordre dels ritmes circadians ….

A més a part de l’insomni que afecta el 29% de la població, els Apnees (parades respiratòries de nit) suposen 1 Greu amenaça al Descans del 40% d’homes adults i el 20% de les dones i de este NOMÉS el 9 % està Diagnosticat. Un dels problemes era la dificultat i costos de fermen el Diagnòstic. Avui en dia, però, els noves tecnologies ENS permeten disposar de petits holters que us podeu emportar a casa i mentre dormiu en una sola nit us fa 1 diagnòstic. Oriol Mercadé Disposa d’aquests holters i us donara Les millors solucions si detectem aquests fenomens a un preu Molt reduit. (150 € per la prova + 2 visites)!

Oriol Mercadé, a aparegut en nombrosos mitjans de comunicació per explicar-nos la importància d’un bon descans; TV3 al programa d’Llit en Llit; en Operació triomf on ha donat xerrades als concursants i és professor de l’acadèmia en línia, així com ha impartit cursos i xerrades a empreses de primer nivell (basf, novartis, esade, Italdesign, BBVA …) i donat classes sobre el son en universitats , Màsters, centres cívics i entitats de renom (col·legi oficial de psicòlegs de Catalunya). En total fa 29 conferències sobre el somni des de 2005 on es vaig graduar en el Màster en Medicina i sisiologia del somni de la Universitat Pablo de Olavide i ha treballat durant 8 anys a la Clínica del suieño del dr. Estivill.

Els trastorns del son són problemes relacionats amb dormir. Aquests inclouen dificultats per agafar el son o romandre dormit, quedar dormit en moments inapropiats, dormir massa i conductes anormals durant el son.

A Espanya, ens el 5% i el 10% de la població pateix problemes continuats d’insomni i, d’altra banda, entre el 2% i el 4%, apnea del son tot i que es calcula que d’aquests el 80% no es diagnostica perquè és difícil d’identificar. De fet s’espera que l’apnea del son continuï augmentant la seva incidència entre la població i augmenti al 6% en els propers anys. Gairebé res!

 

 

 

 

 

 

 

 

Causes

Hi ha més de 100 trastorns diferents de son i de vigília que es poden agrupar en 4 categories principals:
Problemes per conciliar el son i romandre dormit (insomni).
Problemes per romandre despert (somnolència diürna excessiva).
Problemes per mantenir un horari regular de son (problema amb el ritme de la son).
Comportaments inusuals durant el son (conductes que interrompen el son).

 

PROBLEMES PER CONCILIAR EL SOMNI I ROMANDRE ADORMIT

L’insomni inclou dificultat per agafar el son o per romandre adormit. Els episodis poden aparèixer i desaparèixer, durar entre 2 i 3 setmanes (a curt termini) o ser duradors (crònics).

 

PROBLEMES PER ROMANDRE DESPERT

El hipersomnio és una afecció en la qual les persones tenen una somnolència diürna excessiva, el que vol dir que se senten cansades durant el dia. El hipersomnio també pot incloure situacions en què la persona necessita dormir massa. Això es pot deure a altres afeccions, però també es pot deure a un problema al cervell. Les causes d’aquest problema inclouen:

-Afeccions mèdiques com ara la fibromiàlgia i baix funcionament de la tiroide.
-Mononucleosi i altres malalties virals.
-Narcolèpsia i altres trastorns del son.
-Obesitat, especialment si causa apnea obstructiva de la son.
-Quan no es pot trobar cap causa per a la somnolència, s’anomena hipersòmnia idiopàtica.

 

PROBLEMES PER MANTENIR UN HORARI REGULAR DE SOMNI

També es poden presentar problemes quan no es manté un horari constant de son i de vigília, la qual cosa succeeix quan es viatja creuant zones horàries diferents i amb treballs per torns en horaris rotatius, particularment els que treballen a les nits.
Els trastorns que involucren una interrupció de l’horari del son inclouen:

-Síndrome de son i vigília irregulars.
-Síndrome del desfasament horari.
-Trastorn del son a causa de la feina per torns.
-Fase de son endarrerida, com en els adolescents que es van a dormir molt tard a la nit i dormen fins al migdia.
-Fase de son avançada, com en els adults grans que es van a dormir d’hora a la tarda i es desperten molt d’hora.

 

CONDUCTES que interrompen el SOMNI
Les conductes anormals durant el son es denominen parasomnio. Són bastant comuns en els nens i inclouen:-terrors nocturns
somnambulisme.

Trastorn de comportament associat al somni MOR (la persona es mou durant el son MOR i pot representar somnis)

[/vc_column][/vc_row]

Obre el xat
1
Hola! Escriu la teva situació i el que necessites...