Ritme circadià, treball per torns i cronotip

Els ritmes circadians són cicles biològics d’aproximadament 24 hores que regulen diversos processos fisiològics en els éssers humans, com el son, la temperatura corporal, la producció d’hormones i el metabolisme. El rellotge biològic intern, situat principalment en el nucli supraquiasmàtic (NSQ) del cervell, s’ajusta a senyals externs, anomenats “zeitgebers”, com la llum solar, l’activitat física i els àpats.

Quan el ritme circadià està desajustat, com pot passar amb el jet lag o el treball per torns, es poden experimentar problemes de son, fatiga, alteracions de l’humor i una disminució del rendiment cognitiu i físic.

ESTUDI DELS BIORRITMES I HÀBITS DE VIDA:

(Reserva el teu estudi amb l’Oriol, reculli el teu wereable a la seva consulta privada o demana que t’ho enviï. Preu =150€ (lloguer del rellotge 15 dies+ Informe de resultats amb valoració de l’expert). No requereix prescripció mèdica. 

Un estudi dels ritmes circadians és una avaluació dels patrons naturals de son i vigília del cos humà, així com altres processos biològics que segueixen un cicle aproximadament de 24 hores

Estudi de Dispositiu de Monitorització Circadià Ambulatori; CRONOBIOLOGIA (Kronos = temps, bios = vida i logos = ciència)

Amb el rellotge Kronowise posat durant 10 dies, podràs conèixer els teus propis ritmes cronobiològics i et podré fer una assessoria personalitzada sobre els teus hàbits diaris.

Escolta’m a la RÀDIO explicant l’estudi:

Reproductor d’àudio

Un dispositiu ⌚ que analitza els nostres hàbits diürns i nocturns 😴 i que ens proporciona informació sobre com afecten el nostre descans; 🌅 llum solar, 🤳 ús de pantalles, exercici, temperatura de la pell, horaris d’aixecar-se i anar a dormir… serviran de referència per conèixer si el nostre estil de vida està ben sincronitzat amb el nostre rellotge intern 🧠, els ritmes circadians 🕐 i si dormim bé 🛏 i estem plens denergia durant el dia.

Dues setmanes amb el dispositiu col·locat com si fos un rellotge i obtens un informe personalitzat sobre:

Si l’exercici 🏃 que fas (o no) i l’horari en què ho practiques és adequat, insuficient o excessiu, i si pot estar afectant el teu somni.
Si estàs exposat a suficient llum natural 🌞 o si, per contra, el teu cervell rep massa llum blava 💻, cosa que està afectant els nivells de #melatonina i, per tant, no descanses bé.
Coneixeràs quina és la millor hora per anar al llit 🛌, per despertar-te ⏰, per treballar 🏭, per fer esport 🤸♀.

Aquest estudi ens ajudarà a prendre consciència dels nostres hàbits diürns i nocturns, que interferiran en el rendiment, així com ens explicaran els motius i el grau d’INSOMNI que tens.

Voleu fer l’estudi? Contactem-nos!

 

 

 

Obre el xat
1
Hola! Escriu la teva situació i el que necessites...