Tractament contra el insomni: CBT-I

Fragment de la intervenció a Radio Estel (11.7.22) Explicant les tècnieques per tractar el insomni:

L’insomni és un problema de salut pública, que afecta el 33% de la població general i al voltant del 10% compleix els criteris per ser considerat un trastorn del son; tot i això, amb prou feines reben una atenció adequada el 8% dels afectats.
Es caracteritza per la dificultat per iniciar o mantenir el son, amb angoixa significativa i alteracions en el funcionament de l’activitat diurna.
És el trastorn de son més freqüent i encara que pot estar associat a múltiples causes (malalties físiques, psiquiàtriques, factors ambientals, mals hàbits…), el 95% dels casos es relacionen amb estrès, ansietat i hàbits incompatibles amb el son i això és perquè el somni és un fenomen molt sensible al que fem, ens passa, pensem i sentim.

El tractament cognitiu conductual per a l’insomni (CBTI) es considera actualment el tractament de referència. La CBT-I és eficaç per tractar l’insomni en comparació dels medicaments i els seus efectes poden ser més duradors que els medicaments.
Els resultats de millora de la CBT-I sobre els indicadors del son són superiors als del tractament farmacològic; entre el 70% i el 80% dels pacients amb insomni primari experimenten millores significatives en latència de son; passar menys temps per agafar el son (millores de 30 a 45 minuts), més temps per dormir (de 30 a 60 minuts); millores d’entre un 8 i un 16 % en l’eficiència del son (percentatge del temps dormint que passem al llit) i reducció de despertars durant el son ia diferència del tractament farmacològic els resultats es mantenen en el temps (de 6 a 24 mesos) després de completar el tractament).
A nivell subjectiu el CBT-I també va obtenir millores significatives a les puntuacions de l’índex de qualitat del somni de Pìtsburg, l’índex de gravetat de l’insomni

Minivideos de presentació de les tècniques: 

1.Bloqueig de pensaments: 

2.Técniques de respiració per a dormir

3.Tècnica de control de pensaments

4. Técnica de Establiment d’objectius per a crear nous hábits . 

5. Presentació de Mindfulness

6.Tècnica de control de estímuls per a dormir

7. Tècnica de control de Estímuls per a dormir

ACCES ALS AUDIOS DEL TRACTAMENT (PROTEGIT AMB CONTRASEÑA)

Obre el xat
1
Hola! Escriu la teva situació i el que necessites...