Clínic de "coaching" per a entrenadors de la Federació Catalana de Pàdel

La Fede , ha decidit facilitar que els entrenadors puguin assessorar en partit (coaching) als jugadors, ja que fins ara no es podía. De momento s’ha limitat a partir de categoría cadet.
fcatalanapadel_20190109142414Han seleccionat a destacats entrenadors per a rebre una primera formació i ens han demanat a mi mateix com a psicòleg i a dos grans entrenadors , Juan Alday Pizzi (entrenador de la olímpica Marta Marrero) i ha Marcela Ferrari ( ex-jugadora profesional i entrenadora de la parella num 1 mundial Belasteguin-Lima) . Per tant ha estat un honor compartir coneixements amb gent amb tanta experiencia i referents en aquest esport.

La meva part la he dirigit a dotar d’habilitats comunicatives als entrenadors per a transmetre psicología a partir de les seves instruccions als seus jugadors , així com ananlitzar l’impacte i influencia que els seus comportaments i comunicacions tenen sobre els pares i mares dels seus alumnes. Per tant que les seves paraules tinguin un component psicològic.
 
fcatalanapadel_20190109142504
Podem concentrar, motivar, generar autocontrol sota la presió i dotar de confiança als jugadors en entrenaments i sobretot en competició a partir del nostre llenguatge verbal però sobreot corpural i paraverbal? i tant! això és el que he volgut transmetre; la técnica del descobriment guiat, les Claus de l’escolta activa, l’eina de les Paraules Claus…l’ús dels silencis i els canvis en els tons de veu, la distancia de comunicació… la psicología de la comunicació del entrenador i del esportista es tot un mon apassionant i això semblava en les cares atentes dels entrenadors i les seves preguntes i aportacions.

Claus per a una bona comunicació:

 • El·logiar més que criticar, de forma concreta , personal i nominal,
 • Negociar, NO imposar: WIN-WIN
 • Vigilar amb els prejudicis i etiquetes. No reforçar aquest rol.
 • Formulat en positiu per concentrar al jugador en el que ha de fer.
 • Ser coherents: en les formes, imatge, els objectius i les expectatives creades.
 • No importa tant el que diem sinó COM ho diem
 • Usar un codi de paraules claus i assignar rols previs i res de sermons.

entrenando al entrenadorAnomenar el llibre del colega Joan Vives, “entrenando al entrenador”(el podeu descargar per 7€ amb l’enllaç); que m’ha servit de inspiració per a donar l’anterior info als entrenadors a partir de les seves idees:
-la comunicació és cosa de dos; No és automática i és imposible NO comunicar
 
Moltes gràcies a tots per l’interès mostrats a ser Excel·lents entrenadors.
img_20190109_143111_943
 
 

  Leave Your Comment

  Your email address will not be published.*

  Obre el xat
  1
  Hola! Escriu la teva situació i el que necessites...