Entrenament mental per afrontar el Batxillerat

Des de fa uns anys, l’escola GRAVI de Barcelona ofereix als alumnes de Batxillerat la possibilitat de realitzar uns tallers d’entrenament mental i de intel·ligència emocional.

20151214_155404 (2)
http://www.gravi.com/intel%C2%B7ligencia-emocional/

A principi de curs els alumnes de Batxillerat assisteixen a una conferència sobre Motivació i, més endavant, tenen l’opció de participar voluntàriament en els tallers. Es demana als alumnes interessats que es comprometin a assistir  les 5 sessions programades per a cada curs

Les sessions que configuren els tallers han anat variant d’un any a l’altre fins arribar a la fórmula actual: 5 sessions d’una hora i mitja, distribuïdes entre finals de novembre i principis de febrer. Es realitzen els dimarts o els dijous a la tarda, de 15.15h a 16.45h, per als alumnes de 1r de batxillerat, i els dilluns o dimecres, a la mateixa hora, per als alumnes de 2n de batxillerat, fent-ho coincidir amb les tardes sense classes dels respectius cursos.
Els tallers estan presentats i dirigits per l’Oriol Mercadé i Canals, psicòleg del rendiment, director de AltRendiMent. L’Oriol estableix un paral·lelisme, molt adequat per als nois i noies d’aquesta edat, entre el rendiment acadèmic i l’esportiu.
A 1r de batxillerat el taller porta el títol: “ENTRENAMENT EN INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL”. Al llarg de les cinc sessions es treballa la percepció i la facilitació emocional, la comprensió i regulació emocional, l’autoconeixement, l’autoestima i les habilitats comunicatives i de lideratge. L’adquisició d’aquestes habilitats es fa necessària en un moment tan complex com l’adolescència, on l’estat emocional influirà positivament o negativa sobre la capacitat de l’estudiant.
A 2n de batxillerat, sota el títol, “ENTRENAMENT EN HABILITATS PSICOLÒGIQUES”, se simula l’entrenament mental dels esportistes d’elit, treballant la capacitat estratègica (planificació i anàlisi d’exàmens), la concentració, la confiança i autocontrol dels nervis i els hàbits de vida saludable.
Els coneixements adquirits i les tècniques assajades són aplicables a moltes situacions i pretenen encarar, amb millors garanties d’èxit, la incorporació de nous continguts i les seves relacions, les proves, les exposicions orals i els exàmens.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*

    Obre el xat
    1
    Hola! Escriu la teva situació i el que necessites...