Estudi dels ritmes circadians (amb vídeo explicatiu)

Ja tenim els rellotges #Kronowise. Fes la teva reserva per portar-los durant 1 setmana i conèixer els teus propis biorritmes , els teus hàbits de vida i la profunditat del teu descans.

En el teu informe hi constarà:

1) exercici; és suficient? és massa intens? està afectant al son? s’ajusta als teus horaris circadians?

2) Llum: T’estàs exposat a suficient llum natural ? o si per contra teu cervell rep massa llum blava de les pantalles  ? i això està afectant els nivells de melatonina i, per tant no descanses bé. Entra massa llum a l’habitació quan dorms?

3) Son: ets regular? tens un son profund o fragmentat? Quan tardes en adormir-te, És adequat el teu son de dia?

Tot això en un estudi de 1setmana on un rellotge circadia amb 5 sensors anirà agafant dades constantment. T’ho explico en el següent vídeo on podrás veure l’anàlisi que rebras.

Vídeo en Català:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/wOPdlZ0SKp0″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

El principal rellotge es troba en el nucli supraquiasmàtic de d’hipotàlem, utilitzant informació lluminosa que arriba a la retina per sincronitzar l’hora amb la decicle ambiental, transmetent aquesta informació a través de senyals nerviosos o hormones (com la melatonina) a la resta de el cos.

És important posar en hora el nostre rellotge cada dia: Els ritmes biològics són endògens; persisteixen sota condicions ambientals constants, però, els rellotges biològics tendeixen a retardar, el que en condicions normals no passa gràcies a la informació que proporcionen alguns factures ambientals o sincronitzadors, dels quals el més important és el cicle llum / foscor i en menor mesura l’horari de la son, el menjar, l’exercici i els contactes socials.

MONITORITZACIÓ DEL FUNCIONAMENT DEL SISTEMA CIRCADIÀ

A causa de la localització dins el cervell del rellotge circadià, és impossible realitzar un estudi directe de les seves característiques. Per això, determinats ritmes fiables, còmodes, fàcils de mesurar i que depenen directament del rellotge principal, s’utilitzen com a ritmes marcadors. Es tractaria d’analitzar el funcionament d’un rellotge a partir de el moviment de les seves agulles.

Els ritmes marcadors utilitzats pel dispositiu Kronowise són: temperatura de la pell, activitat física, posició, llum i somni en els pacients. No obstant això, tot i que són ritmes fiables, no estan exempts dels efectes moduladors d’altres variables com l’activitat, la llum o el son, pel que és recomanable registrar més d’un ritme marcador a la vegada i que es puguin mesurar durant diversos dies per disminuirla variabilitat inherent a l’estil de vida de les persones.

Kronowise és un dispositiu “wearable” pioner en el seu camp, que avalua l’aparició d’alteracions CRONOBIOLÒGIQUES, incloent el ritme de son vigília, amb un seguiment al llarg d’una setmana completa que mesura el grau d’alteració dels rellotges biològics responsable de l’agreujament de malalties com trastorns de la son, diabetis, afeccions cardiovasculars o certs tipus de càncer.

Preu del estudi cronobiologic: 200€ : lloguer d’una setmana del rellotge, 2 visites i informe inclòs.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*

    Obre el xat
    1
    Hola! Escriu la teva situació i el que necessites...