Sobre roncs i apnees . Entrevista a la radio

Que son?

No. qui ronca no està dormint com un nadó al revés, és senyal que el seu son no està sent del tot correcte, però si aquests roncs no van acompanyats d’una fragmentació del son ni afecta al dia no pasaran a ser tractats i es deixaran com un problema merament social. Però si fem un estudi polisomnografic del son i detectem aquest fraccionament si que ens trobem davant d’apneas; episodis repetitius d’entre 10 i 120 segons on es redueix l’entrada d’aire fins a un 50% del seu volum, generant una reducció d’oxigen al cervell, 

Quines conseqüències tenen? 

 a part d’un mal descans, pot provocar un ictus cerebral, accidents cardiovasculars, hipertensió, reflux gàstric, pèrdua de memòria i concentració  i somnolencia de dia que provoca poca vitalitat. 

A qui li passa? 

Ronca entre 30% a 45% d’homes i el 15% a 28% en dones i el 70% a 95% de les persones que fan SAHOS;

I fan Apnees el 4% dones, un 9% Homes i el Infants: 1-3% (que tindran dificultats en l’aprenentatge). 

Per que passa? 

En dormir, els músculs del cos perden to muscular i es relaxen, però a les persones que pateixen apnees, es relaxen en excés i tanquen l’espai on passa l’aire, provocant una parada respiratòria. El cervell, quan adverteix que el dormidor porta uns segons, o minuts, sense rebre oxigen, treu del son profund al dormidor cap al despertar o cap a una fase de son molt lleuger.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*

    Obre el xat
    1
    Hola! Escriu la teva situació i el que necessites...