Tractament presencial i online contra el Insomni (sense medicació).

L’insomni  afecta un de cada tres adults a Espanya i els espanyols són la població d’Europa que més abusa de pastilles per dormir… i això que les principals guies de tractament dels trastorns del son senyalen que ha de ser la Teràpia psicològica “Cognitiu Conductual (TCC-i)” la primera opció per l’abordatge de l’insomni, no pas la medicació.

És el trastorn de son més freqüent i encara que pot estar associat a múltiples causes (malalties físiques, psiquiàtriques, factors ambientals, mals hàbits…), el 95% dels casos es relacionen amb estrès, ansietat i hàbits incompatibles amb el son i això és perquè el somni és un fenomen molt sensible al que fem, ens passa, pensem i sentim.

Què és la Teràpia Cognitiu Conductual per a l’Insomni (TCC-i)?

Fragment de la intervenció a Radio Estel (11.7.22) Explicant les tècniques per tractar l’insomni:

És un programa psicoeducatiu estructurat i validat terapèuticament, que es focalitza en les causes o factors que desencadenen l’insomni, abordant pensaments, emocions i comportaments relacionats amb l’alteració del son, permetent o ajudant a consolidar un somni reparador i, a conseqüència, millorar la qualitat de vida.

Els resultats de millora de la CBT-I sobre els indicadors del son són superiors als del tractament farmacològic; entre el 70% i el 80% dels pacients amb insomni primari experimenten millores significatives en latència de son; passar menys temps per agafar el son (millores de 30 a 45 minuts), més temps per dormir (de 30 a 60 minuts); millores d’entre un 8 i un 16 % en l’eficiència del son (percentatge del temps dormint que passem al llit) i reducció de despertars durant el son ia diferència del tractament farmacològic els resultats es mantenen en el temps (de 6 a 24 mesos) després de completar el tractament).

 

Per què aplicar-ho en format grupal?
La creació de grups de treball suposa una sèrie d’avantatges i aporta beneficis rellevants per als participants, més enllà de la reducció de costos, ja que es proporciona un entorn de suport compartit, d’aprenentatge mutu i complicitat.

Criteris de selecció:
Per poder ser participant del programa és important descartar trastorns psiquiàtrics severs, o abús de substàncies que dificultessin l’eficàcia del tractament i/o la interacció amb el grup. La TCC-i si podrà ser aplicada als participants que actualment estan sota tractament farmacològic per al insomni. El programa els dotarà de recursos perquè es pugui reduir o eliminar el consum de medicació.

Condicions:
Places limitades a un màxim de 8 participants. Preu per participant: 285€ (Preu reduït en aquesta edició 220€)
Durada: cinc sessions de 90 minuts cadascuna, espaiades per una setmana i una sessió extra de seguiment a les 4 setmanes d’acabar el programa. 

Horaris: Reservi plaça en un o varis dels horaris exposats AQUI

Presencial: Dimecres 19:15 a 20:45 o Diumenge 17h a 18:30, (es realitzaran a Ronda General Mitre 174, baixos 08006 Barcelona). 

Videoconferencia: Dimecres 17:30 a 19h o Diumenges 18:45 a 20:15, (es realitzaran per Google Meet)

L’import s’abonarà al moment de la inscripció, o el primer dia del programa. No es faran devolucions parcials o totals de limport del Programa en cas de no assistència a les sessions.

Si teniu qualsevol dubte sobre la vostra conveniència per formar part del grup podeu contactar per
mail amb el conductor del curs: oriolmercade@gmail.com

Bloqueig de pensaments , com a exemple de contingut  que es desenvolupara durant el programa: 

Obre el xat
1
Hola! Escriu la teva situació i el que necessites...